Xalest | Estudis
15611
page,page-id-15611,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Estudis

ESO: EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA

AULA INTERIOR

Xalest imparteix aquesta etapa amb una modificació curricular aprovada i autoritzada pel Departament d’educació de la generalitat de Catalunya l’any 2003.

A l’actualitat la programació s’ha adaptat a les competències bàsiques i des del curs 15-16 hem iniciat el treball per projectes, des del que es treballen totes les matèries escolars: LL. Catalana, LL. Castellana, LL. Estrangera: Anglès, CC Naturals, CC. Socials, Matemàtiques.

El treball per projectes implica una concepció del procés ensenyament-aprenentatge centrat  en el protagonisme de l’alumne i en el desenvolupament de les competències bàsiques, no és només una metodologia de treball sinó tota una filosofia de funcionament d’escola i del procés d’aprenentatge que exigeix la plena participació de l’alumne i en el que el mestre es converteix en un conductor de les inquietuds i interessos dels alumnes.

A banda de la part acadèmica a l’escola es desenvolupen uns projectes orientats a l’autonomia personal dels alumnes: autonomia en el fer i en el saber fer, en el triar i en el saber triar, autonomia de treball i autonomia personal. Les propostes del curs actual són: Cafeteria, cuina, confecció, hort, edició de vídeos, Llengua de signes, Taller.

La formació a Xalest parteix d’una vessant artística i se li dona especial importància a les activitats relacionades: Disseny, Música, Visual i plàstica: Audiovisual, Taller, Teatre,  són àrees en les que els alumnes han d’arribar a un nivell òptim de qualitat.

Des d’educació en valors i amb el suport de l’àrea social es treballa la implicació social amb projectes de participació social i ciutadana:  repoblació del riu Ripoll, ajudem a Càritas,  també tenim projectes amb les escoles bressol i els centres de gent gran de l’entorn, ajudem al mercat…

Treballem l’equilibri personal amb el treball d’educació emocional i l’educació física.

IMG_1496

PFI: Projecte de Formació Inicial

IMG_20161006_124616
ALUMNES OBRADOR

Projecte de formació inicial en la branca d’arts gràfiques: disseny, serigrafia i estampació i en la branca de fleca i pastisseria

Orientat a alumnes que han finalitzat l’etapa obligatòria i que presenten dificultats per seguir la formació en l’oferta ordinària.

Programa orientat a la preparació per a la futura inserció laboral.

Organitzat en dos cursos contempla les pràctiques d’empresa i el projecte d’inserció